Την πρώτη θέση στην ψηφιακή διαδικτυακή απάτη κατέχει η Ουκρανία εδώ και 4 χρόνια.Νύφες πανέμορφες που ζητούν γαμπρούς απο Ελλάδα οι οποίες φυσικά δεν υπάρχουν, με ιούς όπως αυτοί που μπλοκάρουν το pc σας  και ζητάνε να καταβάλετε λεφτά γιατί οι τοπικές αρχές σας το έχουν κλειδώσει, μέχρι τον ιό cryptolocker που κλειδώνει όλα τα αρχεία σας και ζητά υπέρογκα ποσά για τον κωδικό ξεκλειδώματος των αρχείων σας. Ο στόχος των θυμάτων τους είναι διεθνής, γι” αυτό και ο ιός εμφανίζεται μεταφρασμένος και με τη σημαία και τα σήματα των αρχών του εκάστοτε θύματος, έτσι είναι πιο πειστικός και αληθοφανής.

89u89y

Τη δεύτερη θέση στο ψηφιακό έγκλημα κατακτά η Νηγηρία με όχι όμως τόσο εξειδικευμένες απάτες όπως η Ουκρανία. Η χειρότερη περίπτωση είναι να σας ζητήσουν να στείλετε χρήματα γιατί έχετε κερδίσει μια αμύθητη περιουσία απο ένα θείο που ούτε τον ξέρετε, και πρέπει να δώσετε λεφτά για τα τυπικά έξοδα μεταφοράς των χρημάτων που κληρονομήσατε σε σας.Δρουν ομαδικά, στέλνουν χιλιάδες email καθημερινά και περιμένουν μέχρι κάποιος αφελής να «τσιμπήσει» την απάτη. Παλαιότερα η ίδια απάτη γινόταν μέσω αλληλογραφίας, όπου το θύμα παραλάμβανε επιστολή με σφραγίδες, υπογραφές απο ανθρώπους-φαντάσματα, και λόγω της ελλειπής ενημέρωσης του κόσμου, η επιτυχία των απατεώνων ήταν σε μεγαλύτερα ποσοστά.

nigerian scammers

Πλέον όμως έκαναν και την εμφάνιση τους εκλεπτυσμένα eshop που πουλάνε απο ρολόγια αντίγραφα μέχρι και κινητά τελευταίας τεχνολογίας, με την προϋπόθεση βέβαια πάντα πως θα προκαταβάλετε χρήματα.Είναι απλώς ιστοσελίδες που δε διαθέτουν στην πραγματικότητα κάτι, απλά δελεάζουν τα υποψήφια θύματα με χαμηλές τιμές, γρήγορη παραλαβή, εγγύηση κλπ. Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα παραπάνω eshop-φαντάσματα που μερικά διαθέτουν και διεθνή αριθμό κλήσης στην Αμερική για να τους μιλήσετε. Θα καταλάβετε βέβαια πως αυτός που σας μιλά ούτε Αμερικάνος είναι, αλλά θα είναι πολύ πρόθυμος να σας εξυπηρετήσει αφού θα σας ζητήσει να προκαταβάλετε χρήματα μέσω κάρτας ή μέσω εμβάσματος, με αποδέκτη κάποιον στην Ουκρανία, Κίνα, Νιγηρία, ή γενικά σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής “Ενωσης.

Αμέσως μετά αφού παραλάβουν τα χρήματα, ο χρόνος θα περνά και ή θα παραλάβετε κάτι ευτελούς αξίας, ή χαλασμένο, ή τίποτα απολύτως. Το πιο σοβαρό είναι πως θα έχουν και τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σας όπως και τα δικά σας, και αυτό σας εκθέτει σε πολλούς κινδύνους χρέωσης χωρίς τη θέληση σας.

Κατηγορίες: BLOG

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *